»Resnični zdravilci bolezni so naravne sile v nas samih.«

Hipokrat (460-380 p.n.š.), grški antični zdravnik, ki še danes velja za eno najbolj izjemnih osebnosti v medicini vseh časov.

DOSEGANJE STABILNOSTI IN VISOKE KONDICIJSKE PRIPRAVLJENOSTI ŠPORTNIKOV Z BIOENERGIJO

Bistvo podpore z bioenergijo je, da terapevt vzpostavlja ravnovesje v energetskem polju posameznika oziroma enakomerno porazdeljenost energije po telesu.

Pri vrhunskih športnikih, ki so dnevno izpostavljeni izčrpajočim treningom, pogosto pa tudi različnim psihološkim pritiskom in notranjim strahovom, stiskam, fizičnim poškodbam, je vzpostavljanje takega energetskega ravnovesja zelo pomembno za doseganje želenih rezultatov.

Bioterapija namreč športnikom nudi učinkovito psihološko podporo, pomaga pri umirjanju in boljši koncentraciji kot tudi pri hitrejšem zdravljenju morebitnih poškodb in regeneraciji celotnega organizma.

Gre za povsem naravne procese, s pomočjo katerih lahko športniki učinkoviteje dosegajo vrhunske rezultate in vzdržujejo svojo telesno in psihološko pripravljenost na najvišji ravni brez škodljivih kemičnih pripravkov. Vemo, da psihološka in fizična pripravljenost nista dovolj če energetsko nismo v ravnotežju.

Človek je telesno, energijsko in duhovno bitje in za doseganje presežkov in superiornih rezultatov je potrebna vrhunska pripravljenost na vseh treh ravneh.

Če je pri vrhunskem športniku energisko polje v neravnovesju ni vrhunskih rezultatov, večja je možnost psiholoških težav in fizičnih poškodb.

Številni vrhunski športniki in klubi se redno poslužujejo terapij bioenergije, nekateri od njih so o svojih izkušnjah pripravljeni tudi javno spregovoriti.

Športniki